Snel zoeken:
Van Mobiele Zaal tot Expo Exodus

Hartelijk welkom op de persoonlijk website van Bé Ottens. U kunt hier informatie vinden over deze evangelist en bijbelleraar uit Leeuwarden.

Deze site is de auteur en z'n vrouw aangeboden op 3 maart 2007 ter gelegenheid van hun 50-jarig huwelijksjubileum. Zij kregen dit van hun neven en nichten. Dezen hopen dat hun oom de site zal uitbouwen tot een verzamelplaats van zijn ervaringen en suggesties voor de verspreiding van het evangelie in ons land.

Ottens is evangelist en organisator in hart en nieren. Jaren woonde hij samen met z'n vrouw in een woonwagen. Ze reisden mee met de Mobiele Zaal, een uniek evangelisatieproject in Friesland. Hij was een van de initiatiefnemers van de stichting 'Wat zegt de Bijbel'. Hij was betrokken bij het opstellen en verspreiden van schriftelijke bijbelcursussen. Ook ondersteunde hij de start van diverse evangelische boekhandels, de zogenaamde Fakkelboekhandels. In 1990 was Ottens de motor achter het grote evangelisatieproject Expo Exodus. Ook heeft hij jarenlang de leiding gehad van de Oase-zomerkampen voor kinderen.

Zijn vrouw, Ina Ottens-Duursema, heeft hem in al deze activiteiten ondersteund en is daarnaast vele tientallen jaren betrokken geweest bij het werk van stichting Zonnewende, een organisatie met zorg voor zieken.